top of page

Verkaveling Kuytekopstraat, Branst

2023-2025

40924-SIT.jpg

De nieuwe verkaveling Kuytekopstraat is gelegen in Branst, een deelgemeente van Bornem.
In deze doodlopende en daardoor verkeersluwe straat worden 29 eengezinswoningen en 8 meergezinswoningen / appartementen ontwikkeld.


Klein-Brabant, en dan met name Bornem, staat bekend om zijn prachtige groene omgeving. Ook in de Kuytekopstraat geniet je van veel groen. De verkaveling is zo ontwikkeld dat de meeste bewoners de achterzijde van hun perceel kunnen bereiken via de buitenwegen. Daar kan je de auto plaatsen. Hierdoor blijft de straat verkeersluw, wat zorgt voor een extra rustige omgeving.


De Kuytekopstraat staat voor groen en duurzaam.
De straat wordt aangelegd in een karrenspoor en een gracht voorziet de opvang van regenwater om het grondwater op peil te houden. Aan de achterzijde van de verkaveling komt een publiek bosje en op wandelafstand liggen akkers en velden. Liever een wandeling langs de Schelde? Die ligt vlakbij en leidt je langs de meest pittoreske plaatsjes in Bornem zoals Weert, met het streekmuseum ‘De Zilverreiger’. Volg de Schelde verder tot Hingene en ontdek daar Paviljoen De Notelaer, Kasteel D’Ursel en nog zoveel meer.


De woningen in de verkaveling worden uitgerust volgens de meest recente EPB normen en zijn onder andere voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen. In de verkaveling is geen gasvoorziening meer aanwezig. 

 

Modern traditioneel
Het project is een samenwerking tussen twee architectenbureaus uit Bornem: Raven Architectuur en Studio Klein Brabant. Zij zijn samen op zoek gegaan naar een mix van modern en traditioneel bouwen met een knipoog naar de populaire jaren 30 bouwstijl uit de vorige eeuw. De woningen worden sleutel-op-de-deur verkocht met de wet Breyne. De oplevering van de eerste woningen is momenteel voorzien vanaf eind 2024.

Wenst u graag meer informatie? Maak dan een afspraak via onze contactpagina of klik op onderstaande knop.

Impressie van de bouwstijlen
40924-EXT-S1-Cam07-min.png
40924-EXT-S1-Cam05-min.png
40924-EXT-S1-Cam01-min.png
40924-EXT-S1-Cam06.png
bottom of page